MaGiC LiNkeR BlinKy PinKy

FLoWeRs

Wednesday, December 16, 2009

[::Cerita Kami Hantar Barang::]





Alamak jooo!! barang banyak ni, mana kita mau letak?? bukan dekat tu Sabah, patah jak tulang mau angkut tu barang2. Nasib syiak ada kawan kami c aishah bah..urang sarawak..hehe, di Igan jugak dia tinggal buleh la kami simpan barang kami sana. Jadi, setelah bincang2 sambil minum kupi(trip urang tua) hehe, Bella, tutie ma Bong mo hantar barang kami separuh di rumah c shah, kami jalan hari Ahad, 13/12/2009 dalam jam 10 pagi..dengan bejalan kaki, haha..tedalah..gila2 eh mok jln kaki, belusir pun payah..batah jua tu sampai,paling2 malam sampai..atu pengsan tarus...hahaha, inilah ceritanya ni..kami sewa keta c ajim..budak classmate kami juga, bagus dia tu selalu bagi pinjam keta dia...tapi...bayarlah...gpun mana ada barang free skarang ni joo..hihi.



On the way ke Kg.Igan...kami breakfast lam keta jak time nie, tingu muka driber tu..ididih serius eh,haha lapar kali aaa..


Pemandangan yang sempat kami tingu2 time dalam perjalanan, time limpas di Oya, Jambatan ma jalan mo dekat Igan, cuba kamu tingu ada pokok2 yang da kering kontang tebakar, sedih juga ba bila alam semulajadi da jadi gini, di kesempatan ini, nak bgtau la pada semua, hentikan pembakaran terbuka & tlebih, skurang-kurangnya dapat hentikan pemanasan global yang kita hadapi pada masa sekarang.. Time ni sampai da kami, turun jak dari keta, buka bonet...angkat barang,semangat joo..

Kami da balik poli...oleh kerana poli hanya benarkan keta diletak di tempat letak keta, kami pn tpaksalah jalan kaki balik kamsis, lalu padang..panas2 lagi tu, seb bek ndak hangus kami tengah padang, hehe..eh lupak pla, lam gambar atas nie, ada satu gambar c bella sama tuti di jambatan, bukan di padang tu ya. v*_^v.

Pagi-pagi tu kami bangunlah ni semangat dah mau hantar barang di igan..tapi joo...telambat pula kami bangun..haha, kena marah lagi tu kawan aku oleh c Bong lam tepon..janji jam 9 kunun, bangun jak mau jam 10..isk..isk.., lepas bsiap turun la kami ni angkat barang kami pg kereta..c Bong pula buat muka bacat, lama tungguuu kunun, haha, ilek ar...mcm x biasa, beg-beg kami kecik2 jak, tapi..beg c Bong..muat kami 3 orang...hahaha.

Start engine la nie jalan pegi pasaR lok....pg isi minyak, kereta tu lom breakfast..jadi bagi dia minum pagi dulu, then, pas dari pasar..kami pun jalan direct pergi Igan..bermulalah kisah yang sungguh menyeramkan..hihihi(macam betul jak).

Sebelum pegi Igan tu..kita kena lalu dulu Kg.Oya..pastu ada jambatan panjang, ada lagi jumpa 2 round about..besaaaar jooo..buleh bikin rumah ba dalam dia..sayang eh..aku lupa ambik gambar round about 2..sori la yah, dalam 45 minit macam tu..kami pun sampai umah c shah di Igan...Alhamdulillah.

Sudah sampai,turun keta, angkat barang, masuk dalam rumah, simpan barang, makan, salam, lambai-lambai, masuk keta, start engine balik poli..tdo. haha, nak diringkaskan cerita macam tu la ceritanya..(malas mau menaip sebenarnya) hikhik.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...