MaGiC LiNkeR BlinKy PinKy

FLoWeRs

Friday, April 8, 2011

Tutorial 1 : Daftar Jadi Blogger

Kalau kita mau jadi seorang Blogger first sekali kita mesti ada Akaun Blogger.
Camna mau daftar? Easy bah..follow ja step2 nie k.
(First time i buat tutorial ni hope sapa2 yang ikut ajaran aku ni cepat faham la ya :D )

1. Sila Klik button huruf B ini :
2. Page ini akan keluar then klik button color oren yang tulis Get started
3. Keluarlah pula borang jawatan kosong...hehe, xdalah..sampai sini kamu isi lengkap form tu
sampai habis orait.
4. Bila da selesai klik button Continue di bawah yang macam nie :
5. Sekarang bagi pula nama pada blog tu, yang pompuan bagi nama pompuan yang lelaki bagi
nama lelaki, orait =)
p/s : pilih nama jangan la lama sangat k..hehe pas siap klik continue.

6. Okey, blog da ada , nama blog pun da ada, time untuk make up blog kita pilih template mengikut citarasa masing2, kalau xda template berkenan di hati..pilih ja mana2 dulu nanti boleh ubah balik jan risaulah. aha

7. Pastu bersorak sambil cakap "YEAH, SAYA SUDAH ADA BLOG!!" oho..hanya jika kamu dapat paparan page di bawah ini :DSekarang dah boleh start blogging! kalau still keliru lagi boleh rujuk gambar2 di bawah nie sebagai extra info :)
Kalau mau post entri buat di ruangan ini.







Bila mau ubah setting di blog, ubah di area ni iaitu Dashboard





Okey selamat mencuba semua =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...