MaGiC LiNkeR BlinKy PinKy

FLoWeRs

Friday, April 8, 2011

Tutorial 2 : Daftar Akaun Nuffnang

Mesti ada yang tertanya-tanya kan..camna buat blog bleh dapat duit?
Okey hari ni kita akan belajar camna nak buat k.
Firstly kita daftar dan buka akaun di Nuffnang. Cara pergi page Nuffnang tu korang bleh klik macam kat gambar kat bawah ni yang terletak di tepi sebelah kiri blog ni. Klik ja "adsbynuffnang" tu k.


1. Then button tersebut akan membawa anda masuk ke dalam zone Nuffnang.Canggih kan..hehe
2. Terus klik button Daftar3. Pastu macam biasalah kena isi form lengkap2, bila dah siap terus klik button "daftar akaun saya" yang terletak di baaaawah sekali.
4. Selepas semua dah selesai. Cek pula email korang untuk mengaktifkan akaun Nuffnang korang tu.
5. Then kembali pula ke page Nuffnang pastu Login seperti biasa menggunakan email & password anda.

6.

Setelah anda Berjaya masuk ke dalam akaun anda…silalah ikuti setiap langkah yang dinyatakan dalam nuffnang tu k. Bermula daripada :

1. Lengkapkan Biodata Blogger

2. Daftar blog anda ke dalam Pengurus Blog

3. Pasang iklan Nuffnang ke dalam blog anda (step yang ini mungkin ada yang keliru sikit camna nak pasang, xpa pas da siap semua lihat pula tutorial cara pasang iklan nuffnang k )

Selamat Mencuba Semua =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...